Snart så!

Sent igår kväll när jag chattade med My, skrev hon att hon hade värkar! Herregud vad glad jag blev för hennes skull, hon slipper igångsättning som skulle ägt rum nu på måndag! Låg och chattade med henne enda till klockan var 2 på natten! Ville ju peppa henne igenom värkarna. Hur som helst så fick jag nu under dagen veta att hon hade åkt in till förlossningen tidigt imorse, men tyvärr fått åka hem igen då hon är i latensfasen.. Tycker så fruktansvärt synd om henne! Hon har det jobbigt, 23 timmar med värkar hittills! Hoppas att det sätter fart ordentligt nu!

På tal om något annat så är Mathilda helvild på dagarna :) Kryper omkring, öppnar lådor och skåp och tar tag i saker för att ställa sig upp. Idag öppnade hon köksskåpet och tog sig in där alldeles själv! Glad att jag hade mobilen i närheten så jag fick tagit en bild :)

Blev ändrade planer.

Träffade inte Susanne idag, de ringde henne från dagis då hennes son kräkts. Så det var bara för henne att gå och hämta honom. Tur att jag inte hade hunnit börja åka! Hur som helst så blev min dag bra trots allt! Andreas var ledig idag så vi fick gjort ännu mer här hemma. Allt tar sin tid! Och efter vår gemensamma middag åkte han till Hisingen för att träffa vänner och jag åkte in till Nordstan för att träffa systern min. Köpte ett par mjuka byxor (Newbie) till Mathilda, och en pyjamas som får användas när hon "vuxit upp sig" en storlek :)
Nu ska jag ta en kopp te! Lägger upp en bild på vardagsrummet (så ni ser lampan som jag är helt tokig i), och en bild på inköpen.


Jag vet inte..

Var på IKEA idag och köpte lite grejer, bl.a en taklampa till Mathildas rum och en till vardagsrummet. Åkte därefter till My, och det var såklart jätte trevligt :) Så kan inget annat säga än att dagen varit bra!

Men nu på kvällen har jag mått illa, haft halsbränna och ont i magen.. Så jobbigt, fattar inte varför jag aldrig kan må bra en hel dag!? Alltid är det något... I söndags hade jag ont i magen, mådde illa och kräktes! Jag är van vid att det är så här med mig ibland, men det är fortfarande lika jobbigt varje gång..

Nej nu ska jag sova, ögonen svider av trötthet. Imorgon ska jag hälsa på min vän Susanne :)

Förresten så måste jag ju bara nämna att jag verkligen älskar Andreas så fruktansvärt mycket. Allt det han gör för mig, om ni bara visste! Det är nog inte många killar som hade ställt upp så här mycket för sin tjej som Andreas gör för mig. Han och jag, det är kärlek! <3

Skoj!

Kvällen har varit bra! Mycket prat om bebisar och jag kände min kompis bebis sparka! Åh så mysigt! My, (som hon heter), fick hallonbladste av mig så nu håller vi tummarna! :)

Imorgon är älskling ledig från jobbet så då passar vi på att ta IKEA för att inhandla lite smått :) Sedan släpper han av mig och lilla gumman hos My. Det blir nog garanterat ännu en bra dag!

Godnatt <3

Mamma är bäst!

Tack till min underbara mamma som hjälpte till med all tvätt idag.

Mathilda har ätit jätte bra idag trots att hon är lite förkyld och hängig. Duktiga lilla älskling <3

Nu är mamma snäll och kör ut mig och Mathilda till en höggravid kompis! Hon ska allt få lite hallonbladste av mig så förlossningen förhoppningsvis kan starta! Idag är hon i v 41+2, stackarn! Förstår att hon är trött..

Ha en bra kväll :)

Inhandlat det mesta.

Igår var jag och älsklingen på IKEA och shoppade :) Vi köpte soffbord, tv-bänk, en hylla över tv, ett litet fint vitrinskåp, skötbord, nattlampa till Mathilda, stor spegel till hallen och soffa (som vi ännu inte hämtat). Utöver detta köpte vi lite smågrejer också. Mycket fint och prisvärt!

Nu är jag och Mathilda hos mamma och har myst till Grey's anatomy och Solsidan!


Grattis morfar!

Idag har jag, mamma och Mathilda varit hos mina morföräldrar och hälsat på. Det är nämligen morfars 79-årsdag idag! Vi hade köpt med oss godis och rulltårta till honom. Det är ju sånt han älskar :) Men jag blir så ledsen att tänka på att denna dagen är för längesedan glömd för honom... Hans minne blir bara värre och värre.. Jag saknar honom. Den han en gång var. Min morfar har Alzheimers sjukdom. Ibland vet han inte vem jag är. Usch för denna fruktansvärda sjukdom!! Ibland är saker o ting orättvisa! Enligt mig.

Nu på kvällen har jag packat upp och gått och "små plockat" i lägenheten. Njuter av det!
Nu är det sova som gäller. Godnatt.

Hittade en bild på morfar och Mathilda

Ja just det!

Vi har inget internet här tyvärr så är därför inne från telefonen. Tänkte bara så alla vet om att jag inte kan svara på era kommentarer men läsa dem kan jag såklart :) Lägenheten är underbar och jag njuter verkligen! Skönt när man packat upp allt och fixat iordning, det längtar jag efter just nu! Får ta det som det kommer. Imorgon fyller min morfar 79 år så jag, mamma och Mathilda ska dit och hälsa på. Nu ska jag försöka få lilla älsklingen i säng. Skriver imorgon. Kram till er alla!

Åh vad jag trivs!

Allt är klart med flytten och jag är så otroligt lycklig! Ligger i sängen och ska sova nu. Imorgon får vi hit några nyfikna besökare :) Godnatt allihopa!

Sabine <3

Min underbara fina vän! Om typ en timme är hon hos mig! 
Ska bli kul att träffa henne innan hon åker till Thailand. Är inte alls avundsjuk förresten. :) 


Jag och Sabine




Imorgon är det äntligen dags!

Ja för imorgon flyttar vi :) Är otroligt lycklig just nu!

Igår kom Andreas mamma och bror hit och hjälpte oss med packning. Åh vad stressen släppte!
Är så fruktansvärt tacksam för deras hjälp! 

Idag blir det att fortsätta med det sista av packningen och sedan storstädning. 
Nu ska jag gosa med min lilla älskling <3

Hypokondrikern i mig har talat.

Läkaren klämde och kände på min mage, och allt kändes bra tyckte han! För mig gjorde det ont ganska långt ner på vänster sida, tjocktarmen sa han. Men kan ringa gynmottagning också för att göra en undersökning. Får se hur jag gör med det.. Tycker redan det känns bättre i magen. Bara att veta att det inte var någon typ av cancer eller något fick mig lugn. Ja som ni märker, en släng av hypokondri lider jag nog av tyvärr! Men det överlever jag ;) Får sluta gå in och googla upp varenda symptom jag tycker mig ha bara.. Det kan ju vara en bra början iallafall.  

Detta kan bara bli bra.

Ringde vårdcentralen imorse och fick äntligen en tid, 14.30 idag! 
Och ännu en bra grej har hänt imorse... Mamma lekte med Mathilda på golvet och när hon stod upp så släppte hon mammas händer, stod helt själv och tog till och med ett steg!! Och när jag gick iväg för att klä på mig så kröp hon efter mig det lilla hon orkade! Så söt, min underbara, duktiga tjej! <3 
Nu ska Mathilda få lite gröt för idag har hon inte ätit bra alls dock.. Skriver senare! 


Bild från imorse!

Mys!

Sitter i mammas lägenhet och myser, hon jobbar inatt så jag och Mathilda ska sova här. Måste ju ringa vårdcentralen imorgon, så då får mamma ta hand om Mathilda medan jag är hos läkaren.. För imorgon SKA jag få en tid. Nu ska jag gå och lägga mig, bredvid min fina dotter <3

Visste det...

Är det inte underbart att veta att man inte skulle få någon tid till vårdcentralen idag!? Ringde imorse 07.05 och fick höra en telefonsvarare, "vi tar inte emot fler samtal"..SKÄMTA?!!? Telefontiderna börjar ju 07. Haha.. Planeringsdag var det ju för dem idag! Undrar var det innebär, kanske lite fika? Ursäkta mitt humör. Men ja, jag är lite "smått" irriterad på den där...vårdcentralen!
Får väl ringa imorgon IGEN då! 

Klagande!!

Vårdcentralen ringde upp mig förut, (45 minuter senare än vad dem skulle gjort).. Men iallafall, jag fick ingen tid. Allt är som vanligt då.. Dem har ju aldrig några tider! Och imorgon har dem planeringsdag hela dagen sa hon. Men sen sa hon att jag ändå skulle prova att ringa imorgon för några få läkare jobbar ju faktiskt.. Mmm visst..det är väl bara att göra ett nytt försök imorgon då och hoppas på det bästa! 

Ring upp nu då!!

Fortfarande ont i magen. Väntar på att vårdcentralen ska ringa upp mig, dem är otroligt sega! 
Hoppas verkligen att jag får en tid idag!! Är så trött på detta nu. ;/ 
Skriver senare så får vi se vad som hänt till dess.

Till ett tråkigt inlägg lägger jag upp en fin bild på mig och min Mathilda. <3

Lördag.

Gud vad ont i magen jag har! Kanske är det pga gluten? Vet att jag sa att jag skulle lägga ner det men det är lättare sagt än gjort.. Så idag är det tyvärr en dålig dag. Lever i soffan hela denna fortsatta lördag tror jag.. Hoppas ni andra har det bättre än vad jag har. <3

Recept.

Potatis i ugn med pocherad torsk och citronrippel
 
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Tvätta x antal potatisar och skär upp i bitar samt en rödlök.
3. Lägg allt på en plåt och blanda med 2 msk olivolja (salta och krydda).
Tillaga i övre delen av ugnen i ca 15 min.
4. Blanda 3 dl gräddfil, 2 tsk olivolja och 1 krm salt i en skål. Finriv ner det yttersta skalet från en citron och pressa ner saften. Ställ kallt.
5. Koka upp vatten, salt och pressad saft från en citron.
6. Dela ca 600 g torskfilé i portionsbitar, (tunna filéer kan behöva rullas ihop).
7. När vattnet kokar, ta bort kastrullen från plattan och lägg ner torsken. Lyft upp fisken efter ca 5 min och låt rinna av på ett papper. Krydda med lite vitpeppar.

Smaklig måltid :)  

Jaaaa!!

Mathilda kröp, helt själv! På riktigt. <3 
Skriver ett längre inlägg imorgon :) 
Ha en fortsatt trevlig kväll. 
 

Bara för att komma ihåg.

Mathilda satt på golvet, tog tag i bordet och ställde sig upp! Visst har hon kunnat ställa sig upp själv tidigare, (när hon tagit tag i mina händer), men detta var en annan sak faktiskt. :) Hon kröp väldigt bra förut också, jag hjälpte till lite med hennes ben bara. Hon har även börjat gunga från sida till sida när man sjunger för henne. Så underbar <3

BVC och bebissjuk!!

Mathilda vägdes och mättes idag.. Tyvärr så har hon börjat dala i viktkurvan nu, men det var ju bara en tidsfråga.. Hon har ju bara ammats, förutom några få skedar av t.ex gröt.. Men idag kom vändpunkten, från ingenstans! Kanske var det barnmorskan som gav mig styrkan och tänkandet att inte ge upp. Mathilda har ätit bra! Jag är nöjd. Den enda utmaningen för mig kommer att vara att vänja bort henne vid nattamningen. Enligt barnmorskan ska jag inte amma gumman när hon vaknar under natten..ska bara försöka få henne att somna om. Tydligen är det så att Mathilda bara vant sig vid att äta nattetid också. Egentligen ska hon inte behöva det. Åh, ge mig mer styrka! 
Jo, så var det ju det här med bebissjukan också...hehe.. Såg en sådan fin liten flicka på BVC idag..endast 6 veckor gammal.. Herregud, jag dör! Tyvärr är det ju så att man nästan "glömt bort" att Mathilda faktiskt också varit så liten. Den "bebisperioden" går så sjukt fort faktiskt. Så till alla er som väntar bebis eller nyligen fått, ta vara på tiden och njut!
Jag och Andreas har dock börjat prata om en till...men jag känner ändå att jag vill vänta ett tag, tror jag iallafall..eller ja, jag vet att jag vill vänta. Tror att det ändå mest är själva graviditeten jag saknar, magen och sparkarna. Det är verkligen underbart det där! <3 




Idag är ingen bra dag.

Mår illa! Mådde illa även igår.. Beror det kanske på att jag slarvat med gluten nu igen?
Jaja, inte vet jag! Men jag får väl testa att köra glutenfritt nu ett tag! ..Även fast det är sjukt jobbigt! Nej nu är jag hungrig, så ska nog försöka få i mig något. 

9 månader idag!

Min Mathilda...hela 9 månader gammal..
Och vet ni vad? 4 små tänder i underkäken har hon! ..Och de 2 framtänderna i överkäken är nu på gång också! Trots det så är det inte mycket klagande från henne. <3
Gud vad lycklig jag är som har henne!! 

Gumman sover nu och jag ska nog passa på att göra i ordning mig.
Sen när hon vaknar ska vi ta en promenad med hennes underbara mormor :) 


Alldeles nytagen bild <3



Jag och Mathilda. (Bilden är tagen igår kväll) 


Underbar dag igår!

Mathilda höll i bordet och stod upp helt själv! 
Och när hon sitter ner så älskar hon att ta tag i ens händer och ställa sig upp!
Så duktig, min lilla tjej <3

Jag och min syster var barnvakt åt brorsonen igår. Och som vanligt så klängde Mathilda på honom :) 
Dem är så söta och det är verkligen skönt att dem kommer så bra överens!

Nu ska jag tända lite värmeljus och mysa med gumman. Regnet öser ner...




 

Stolt och lycklig!

Mathilda lyckades äntligen att krypa igår! Ja lite iallafall.. :) Dessutom har min duktiga tjej börjat acceptera lite annan mat än bara bröstmjölken! Och det är verkligen på tiden! Hon är ju faktiskt 9 månader nu på söndag! Oj vad tiden springer iväg! 

Förresten så har lägenhetsbytet blivit godkänt, (om jag inte redan nämnt det!)
Åh herregud vad lycklig jag är! Ska bli så skönt att få större lägenhet, för det behövs verkligen!
Så den 17 nov är det flyttdags! Och fram till dess blir det att packa som bara tusan!! ;) 


Mathilda - 1 månad & 3 veckor gammal..<3
 

jenniewilhelmsson.blogg.se

Tvåbarnsmamma.

RSS 2.0