5+0 idag!

Graviditetsvecka 6


Bebisen (eller embryot)

Du är nu i din andra graviditetsmånad, och din bebis är 3 veckor gammal. Du har förmodligen nyss fått veta att du är gravid och har massor av frågor och funderingar. Fostret, eller embryot är den här veckan c:a 1.25 mm långt, inte mycket mer än en brödsmula, men det händer redan saker!

Grodden som skall bli hjärta utveckas vid den här tiden, liksom hjärna, ryggrad, muskler och ben. Embryot har distinkta delar som kommer att bli huvud, rygg och mage etc.


Du

Det är viktigt att du tar vitaminer och äter närigsrik mat för att förhindra uppkomst av missbildningar på grund av brist av viktiga ämnen.

Vid den här tiden kan det hända att du börja uppleva illamående, främst på morgonen. Detta beror på förändringar i dina hormoner och allteftersom levern får jobba hårdare och bryta ned restprodukter kan detta leda till illamående, främst på fastande mage. Därför kan det hjälpa att äta och dricka något innan du stiger upp - be din partner om en smörgås eller skorpa och lite juice. Om inte detta hjälper kan du prova något receptfritt läkemedel mot åk- och sjösjuka.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

jenniewilhelmsson.blogg.se

Tvåbarnsmamma.

RSS 2.0