Recept.
Potatis i ugn med pocherad torsk och citronrippel
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Tvätta x antal potatisar och skär upp i bitar samt en rödlök.
3. Lägg allt på en plåt och blanda med 2 msk olivolja (salta och krydda).
Tillaga i övre delen av ugnen i ca 15 min.
4. Blanda 3 dl gräddfil, 2 tsk olivolja och 1 krm salt i en skål. Finriv ner det yttersta skalet från en citron och pressa ner saften. Ställ kallt.
5. Koka upp vatten, salt och pressad saft från en citron.
6. Dela ca 600 g torskfilé i portionsbitar, (tunna filéer kan behöva rullas ihop).
7. När vattnet kokar, ta bort kastrullen från plattan och lägg ner torsken. Lyft upp fisken efter ca 5 min och låt rinna av på ett papper. Krydda med lite vitpeppar.
Smaklig måltid :)
2. Tvätta x antal potatisar och skär upp i bitar samt en rödlök.
3. Lägg allt på en plåt och blanda med 2 msk olivolja (salta och krydda).
Tillaga i övre delen av ugnen i ca 15 min.
4. Blanda 3 dl gräddfil, 2 tsk olivolja och 1 krm salt i en skål. Finriv ner det yttersta skalet från en citron och pressa ner saften. Ställ kallt.
5. Koka upp vatten, salt och pressad saft från en citron.
6. Dela ca 600 g torskfilé i portionsbitar, (tunna filéer kan behöva rullas ihop).
7. När vattnet kokar, ta bort kastrullen från plattan och lägg ner torsken. Lyft upp fisken efter ca 5 min och låt rinna av på ett papper. Krydda med lite vitpeppar.
Smaklig måltid :)
Kommentarer
Trackback